Rekruttert av Heia Nord-Norge

Petter Wadstenvik har lagt ut på nye eventyr etter en periode i Tallin. Nå er det Kirkenes som står for tur.

Petter (25) flyttet fra Estland til Kirkenes for å bli journalist: – Jeg liker nye eventyr

Mediekonsernet Amedia satser tungt i Finnmark og har de siste månedene ansatt flere nye journalister. En av dem er kristiansunderen Petter Wadstensvik, som forlater en jobb hos et norsk selskap i Estland.

Publisert Sist oppdatert
Heia! Husk å følge oss på Facebook:

Heia Nord-Norge og Amedia har de siste månedene i samarbeid rekruttert flere nye journalister til konsernets mange aviser i Finnmark

Nylig fortalte vi historien om saltdalingen Silje Sæther som endelig oppfyller drømmen om å bli journalist. Nå er det klart at også Petter Wadstensvik (25) fra Kristiansund flytter nordover fra hovedstaden Tallinn i Estland til en av Norges østligste byer, Kirkenes. 

Han er allerede i gang, og begynte i jobben tidlig i august. 

– Det ble litt tilfeldig at jeg kom over jobben i Sør-Varanger Avis. Nå går turen til Kirkenes, som ligger lengre øst enn Tallinn hvor jeg nå er bosatt, sier Wadstensvik.

Allrounder i journalistikken

Han har bachelor i PR, media og kommunikasjon fra Høgskolen i Volda, og har tidligere vært innom journalistyrket en kort periode i avisen Tidens Krav, som også er eid av Amedia. 

Nå forlater Wadstensvik en jobb i Infomedia, som driver med medieovervåkning. Han er spent på sin nye rolle som kritisk journalist i Kirkenes, og han tror det blir nok å gjøre.

– Personlig tror jeg ikke jeg har noe spesialfelt innen journalistikken. Jeg ser heller på meg selv som en allrounder, og Kirkenes er jo en by hvor det skjer veldig mye.

Som allroundjournalist i en lokalavis i Finnmark, som Sør-Varanger Avis, får du muligheten til å forme din egen karriere gjennom å skrive om flere forskjellige temaer. 

Her kan avishverdagen handle om storpolitikk og Russland den ene dagen, mens den neste dagen sitter du i et kommunestyremøte, før du senere dykker ned i eiendomsbransjen.

Du vil lære deg å lese og tolkebedrifters regnskapstall for å se hvordan det lokale næringslivet gjør det. Det ene øyeblikket skriver du en gladsak, mens i det neste er du nødt til å ta frem din kritiske penn.

Vil du også bli journalist i Finnmark? Les mer her, eller meld interesse enkelt!

Smågærne eventyr

Wadstensvik er en singel mann, og har derfor muligheten til å dra hvor som helst. Han ser på seg selv som en eventyrer, der starten på neste eventyr er nettopp i Kirkenes.

– Jeg er alene og trenger ikke forholde meg til andre når jeg skal flytte. Å si at jeg er en liten eventyrer blir nok riktig. Det er vel derfor jeg har gjort litt smågærne greier som å flytte til Tallin og nå Kirkenes for å jobbe.

Han har fått jobb som nyhetsjournalist i Sør-Varanger Avis, som dekker hele vår østligste kommune, Sør-Varanger, der Kirkenes er kommunesenteret.

Smeltedigelen Kirkenes

Kirkenes er en smeltedigel av kulturer, hvor nordmenn, samer, kvener, russere og ukrainere lever tett på hverandre, med alle utfordringer og fordeler det gir.

Kirkenes ligger bare minutter fra grensa til vår store nabo Russland. Noe som også påvirker den lokale kulturen i vår østligste by. Dette er noe som Wadstensvik tror vil passe ham bra.

– Kirkenes ser ut som et bra sted, og jeg tror jeg kommer til å få det bra, avslutter han.


Hva søker Finnmark-avisene?

  • Mediehusene i Finnmark har nå flere muligheter for deg som er eller vil bli journalist!
  • Vi er interessert i alle kandidater. Både deg som har erfaring og utdanning – eller du som har talent og interesse for journalistikk, men ikke har fått gjort mye av det ennå. 
  • I Finnmark får du solid opplæring og rask erfaring på flere fronter. Den som ønsker vil også få mulighet til å bidra på TV, podkast eller på desken – og stadig mer ansvar
  • Akkurat nå søker vi journalister til Sør-Varanger Avis (Kirkenes) og iFinnmark / FD / Finnmarken (Vadsø, Alta, Hammerfest). 
  • Vi søker også frontsjef til iFinnmark, hvor arbeidssted kan være etter avtale. 

Ta kontakt!

Heia Nord-Norge jobber for Amedia i jakten på flere journalister til mediehusene i Finnmark. 

Det vil si at du gjerne kan kontakte vår rådgiver Gard Michalsen91732534, e-post eller Linkedin!

Hvis du vil bli journalist i Finnmark, meld din interesse enkelt her:

 
Powered by Labrador CMS