Rekruttert av Heia Nord-Norge

Tina Sletten fra Nøtterøy er klar for nye eventyr i Finnmark.

Tina (25) sier opp jobben i VG og flytter til Alta: – Kom ikke som noe sjokk på familien at jeg drar

Mange unge journalister drømmer nok om å ha jobben Tina Sletten har i VG, der hun jobber med sosiale medier. Men nå tar Nøtterøy-jenta fatt på nye utfordringer i Amedia-avisen iFinnmark.

Publisert Sist oppdatert
Heia! Husk å følge oss på Facebook:

Tina Sletten var ferdig utdannet journalist ved Oslo Met i 2023,  og ble tilkallingsvikar, og senere vikar hos Norges største avis, VG. Siden mars i fjor har hun vært en del av avisens avdeling for noe mer ungdommelige nyheter, og sosiale medier. For mange unge journalister er nok dette en drømmejobb, men da muligheten åpnet seg hos Amedia i Finnmark, kom Tina på andre tanker.

– Det var kjæresten min som fikk stillingsannonsen opp på Instagram, for så å sende den til meg. Jeg tror han angret seg litt etterpå, sier Tina Sletten og humrer.

Fire kjappe om Tina Sletten:

  • Bosatt i Oslo og jobber for VG med sosiale medier og som journalist.
  • Opprinnelig fra Nøtterøy utenfor Tønsberg.
  • I oktober flytter hun til Alta for å ta fatt på jobben som journalist for Amedia-avisen iFinnmark.
  • Tok førstegangstjenesten ved Hærens avdeling på Bardufoss i Troms, og har tidligere deltatt på øvelse i Finnmark.

Sjarmen med lokalavis

For nå forlater hun Oslo og setter kursen mot Alta hvor hun skal jobbe som lokaljournalist for iFinnmark. Noe hun virkelig ser fram til.

– Å jobbe som lokaljournalist er spesielt. Jeg elsker møtet med menneskene på små plasser, høre historiene deres, og møte dem i deres eget hjem. Det skjer jo også av og til i VG, men i langt mindre grad, sier den unge journalisten.

Hun har allerede erfaring fra Tønsbergs Blad, og er derfor ikke ukjent med å jobbe i lokalavis. Der jobbet hun mellom 2021 og 2022, samtidig som hun studerte ved Oslo Met.

– For min del er det en egen sjarm å jobbe i lokalavis.

Er du også klar for nye eventyr? Registrer deg i vår kandidatbase her

Alta – Finnmarks største by

...som snart blir Tinas nye hjemby

Et annet folkeslag i Finnmark

Da hun fortalte familien om sitt nye eventyr i Finnmark, ble de ikke akkurat overrasket. De er nemlig vant til at Tina farter rundt i den store verden.. Hun har nemlig tilbrakt nærmere et år i Disney World i Florida, vært utvekslingsstudent i Minnesota, tatt deler av utdannelsen i Amsterdam, og førstegangstjenesten på Bardufoss, for å nevne noe.

– Det kom ikke som noe sjokk at jeg drar ut av Oslo igjen. Jeg er ingen byjente, men elsker nærheten til naturen Alta tror jeg kan være perfekt for meg.

Tina er allerede en verdensvant, ung journalist som har reist og studert over hele verden. Nå skal hun legge villmarka i Finnmark for sine føtter.

Hun er likevel spent på hvordan det sosiale livet i Alta kommer til å bli, men hun har lært at finnmarkinger er et sosialt folkeslag som ikke er redde for å by på seg selv. Finnmark er en helt annen kultur enn ellers i landet, og det er hun inneforstått med.

– Jeg gleder meg til å bli kjent med en helt annen del av landet. Det blir spennende å jobbe i en såpass liten redaksjon og få mye faglig input fra nye kolleger. Det blir et lite eventyr for meg.

Kompetanseheving

Heia Nord-Norge og Amedia gikk før sommeren ut og startet søket etter nye journalister til flere av mediekonsernets aviser i Finnmark. I midten av august var resultatet fire nye ansettelser fra øst til vest i Finnmark, og flere er på vei inn.

Fra før har vi fortalt historiene til Petter Wadstensvik og Silje Sæther, som begge forlater trygge omgivelser i henholdsvis Tallinn og Trondheim, for å begi seg ut på journalistkarrieren i landets nordligste fylke. Felles for alle som er ansatt er at de ønsker å skaffe seg kompetanse på flere felt innen journalistikken. Slik er det også for Tina Sletten.

– En av hovedårsakene til at jeg drar til Finnmark er for å bygge kompetanse. Jeg er kjempespent, og tror det kan bli utfordrende både på godt og vondt.

Hva søker Finnmark-avisene?

  • Mediehusene i Finnmark har nå flere muligheter for deg som er eller vil bli journalist!
  • Vi er interessert i alle kandidater. Både deg som har erfaring og utdanning – eller du som har talent og interesse for journalistikk, men ikke har fått gjort mye av det ennå. 
  • I Finnmark får du solid opplæring og rask erfaring på flere fronter. Den som ønsker vil også få mulighet til å bidra på TV, podkast eller på desken – og stadig mer ansvar
  • Akkurat nå søker vi journalister til Sør-Varanger Avis (Kirkenes) og iFinnmark / FD / Finnmarken (Vadsø, Alta, Hammerfest). 
  • Vi søker også frontsjef til iFinnmark, hvor arbeidssted kan være etter avtale. 

Ta kontakt!

Heia Nord-Norge jobber for Amedia i jakten på flere journalister til mediehusene i Finnmark. 

Det vil si at du gjerne kan kontakte vår rådgiver Gard Michalsen91732534, e-post eller Linkedin!

Hvis du vil bli journalist i Finnmark, meld din interesse enkelt her:

 
Powered by Labrador CMS