Rekruttert av Heia Nord-Norge: 

Silje Sæther fra Rognan er glad naturen og kommer garantert til å trives i sine nye omgivelser i Honningsvåg.

Silje (24) har drømt om å bli journalist siden hun var barn. Nå flytter hun til Finnmark og realiserer drømmen

Allerede på barneskolen syntes Silje Sæther fra Rognan at det var stas når skolestilene hennes ble lest opp høyt i klasserommet. Siden den gang har hun ønsket å bli journalist, og nå gjør hun alvor av drømmen i Honningsvåg.

Publisert Sist oppdatert
Heia! Husk å følge oss på Facebook:

Allerede på barneskolen syntes Silje Sæther fra Rognan at det var stas når skolestilene hennes ble lest opp høyt i klasserommet. Siden den gang har hun ønsket å bli journalist, og nå gjør hun alvor av drømmen i Honningsvåg.

Før sommeren fikk Heia Nord-Norge i oppdrag å rekruttere flere nye journalister til Amedias aviser i Finnmark. Deriblant Finnmarken, Finnmarksposten, Sør-Varanger Avis og Finnmark Dagblad. 

Budskapet har vært enkelt: Flytt til Finnmark, bygg kompetanse og gjerne en karriere innen mediebransjen. Bli en knakende god journalist livet ut, eller kom deg helt til topps og bli redaktør, direktør, eller kanskje begge deler.

Vil du også bli journalist i Finnmark? Les mer her, eller meld interesse enkelt!

Drømmen om journalistikk

Silje Sæther fra Rognan i Saltdal kommune er en av de som raskt fattet interesse for en slik mulighet. Hun sendte inn en kjapp søknad til Heia Nord-Norge, og gjennomførte en innledende samtale med en av våre rekrutterere. 

Deretter ble hun satt i kontakt med øverste sjef for Amedia i Finnmark, Arne Reginiussen. Derfra gikk det fort. Leiligheta i Trondheim legges ut for salg i disse dager, Silje tar farvel med samboeren som blir igjen i Trøndelag, og drar til Honningsvåg med hunden sin.

– I familien min har man alltid sagt at man skal gjøre det som er fornuftig og trygt. Jeg startet å studere til sykepleier, men hoppet raskt av. Nå har jeg funnet ut at jeg skal ta sjansen, og teste drømmen om å bli journalist.

Silje og hunden kokos flytter til Honningsvåg, hvor hun skal teste livet som journalist i Finnmarksposten.

Sterke meninger

Allerede på barneskolen begynte tankene om å drive med formidling i en eller annen form å danne seg hos den unge jenta. Hun elsket å skrive stil på skolen, og høydepunktet var om hennes historie ble lest opp høyt for klassen. Da hun ble eldre tenkte hun at det er vanskelig å bli journalist, om man ikke tar en målrettet utdannelse. Men der har hun kanskje tatt feil.

– Nå har jeg forstått at det handler mer om hvilket menneske man er, og at man har interesse for samfunn og formidling. Jeg har sterke meninger og er veldig glad i å dokumentere. Å ha journalistikk som yrke tror jeg kommer til å passe meg utrolig bra, sier Sæther.

Trives i landlige omgivelser

Samboeren blir som nevnt igjen i Trondheim, men han har støttet Silje fullt ut når det gjelder hennes karrieregrep. Om alt går etter planen, og Silje trivest i Honningsvåg, er målet at også kjæresten skal flytte til Finnmark sammen med henne.

– Personlig er jeg mer glad i et landlig liv enn livet i en storby som Trondheim. Jeg er tross alt fra lille Rognan. Derfor tror jeg et liv i Honningsvåg kommer til å passe meg fint, sier Sæther, som allerede har et godt inntrykk av sin nye arbeidsgiver, Finnmarksposten.

– Mine kolleger har allerede vært svært behjelpelige med å skaffe meg bolig. I midten av august drar jeg nordover og setter i gang.

Honningsvåg i Nordkapp kommune – snart flytter Silje hit.

Sikter oppover

Silje er spent på sitt nye yrke, selv om det ikke er så veldig fjernt fra det hun driver med i dag. Fram til oppstart hos Finnmarksposten jobber hun på kundesenteret til Adresseavisen i Trondheim, samt at hun tar frilansoppdrag som innholdsprodusent for NFF.

Nå blir hennes nye hverdag å levere kritisk journalistikk hver eneste dag. Hun gleder seg til å ta fatt på jobben som nyhetsjournalist i en region hvor det skjer mye.

– I dagens heldigitale hverdag blir det bare viktigere og viktigere å kunne kombinere bilder, video og tekst. Bilde- og videodelen kommer til å gå helt fint, og så må jeg bare tilpasse skrivingen, sier hun.

Parallelt med sin nye jobb skal Sæther fullføre bachelorgraden i økonomi og administrasjon. Noe som gjør henne rustet til å kunne ta en lederjobb når den tiden kommer. Sæther ble inspirert av historien til Anniken Renslo Sandvik, som har gått gradene i Amedia, og som nå er toppsjef i Budstikka.

– Uten at jeg skal virke altfor selvsikker, så tror jeg en lederstilling innen mediebransjen kan passe meg veldig bra. Det er en av grunnene til at jeg ikke hopper av økonomistudiene.


Hva søker Finnmark-avisene?

  • Mediehusene i Finnmark har nå flere muligheter for deg som er eller vil bli journalist!
  • Vi er interessert i alle kandidater. Både deg som har erfaring og utdanning – eller du som har talent og interesse for journalistikk, men ikke har fått gjort mye av det ennå. 
  • I Finnmark får du solid opplæring og rask erfaring på flere fronter. Den som ønsker vil også få mulighet til å bidra på TV, podkast eller på desken – og stadig mer ansvar
  • Akkurat nå søker vi journalister til Sør-Varanger Avis (Kirkenes) og iFinnmark / FD / Finnmarken (Vadsø, Alta, Hammerfest). 
  • Vi søker også frontsjef til iFinnmark, hvor arbeidssted kan være etter avtale. 

Ta kontakt!

Heia Nord-Norge jobber for Amedia i jakten på flere journalister til mediehusene i Finnmark. 

Det vil si at du gjerne kan kontakte vår rådgiver Gard Michalsen91732534, e-post eller Linkedin!

Hvis du vil bli journalist i Finnmark, meld din interesse enkelt her:

 

Les om flere som er rekruttert av oss:

Powered by Labrador CMS