Rekruttert av Heia Nord-Norge

Emil Madsen Gjørtz er fornøyd med karrierevalget han tok, da han valgte fast jobb i Vadsø foran en frustrerende vikartilværelse i Oslo.

Etter flere år med frustrasjon, reiste Emil til Vadsø for å få fast jobb hos Amedia: – Blir godt å kunne tenke langsiktig

Amedia fortsetter å gi unge journalister sjansen i Finnmark. Nå blir Emil Madsen Gjørtz et fast innslag i spaltene.

Publisert Sist oppdatert
Heia! Husk å følge oss på Facebook:

Oslomannen Emil Madsen Gjørtz (25) er utdannet journalist fra Mediehøgskolen i Kristiansand, og har hatt flere korte engasjement etter endt utdannelse. 

Sist hos Nettavisen hvor han har vært på flere korte kontrakter det siste halvannet året. I starten av september dro han til Vadsø, hvor han har fått fast jobb i nettavisen iFinnmark. 

Emil er allerede godt installert i moderne lokaler, i Vadsø sentrum.

Nå er han klar til å legge grunnlaget for resten av sin karriere.

– Jeg brukte ikke lang tid på å bestemme meg for å dra nordover. De siste årene har jeg vært ganske mange forskjellige steder på deltid, og det blir godt å kunne tenke mer langsiktig med fast jobb. 

– Nå kan jeg jobbe med større saker, og ha lengre perspektiv på det jeg gjør, sier Gjørtz.

Frustrerende arbeidsmarked

Gjørtz ble rekruttert av Heia Nord-Norge og Amedia etter en omfattende kampanje for å få flere unge journalister nordover. 

Emil er en av flere fra sør som har valgt å hoppe på et nytt og annerledes liv i vårt nordligste fylke. Nå ser han fram til å bli enda bedre kjent med både nye kolleger og regionen.

– Førsteinntrykket av arbeidsplassen er veldig bra. Vi holder til i fine kontorer som er sentralt plassert i Vadsø. Jeg har også blitt tatt godt imot av flotte kolleger.

Hjemme i Oslo har han full støtte hos familien, som ikke hadde noen problemer med at den unge mannen tok turen til andre siden av landet.

– De er som regel støttende. Familien min vet at jeg har vært frustrert på grunn av jobbsituasjonen i Oslo, så det var ikke vanskelig å ta denne avgjørelsen.

Godt klima

Opprinnelig er han fra Marienlyst i Oslo, og er derfor vokst opp midt i byens larm. Å komme til Vadsø har vært en liten åpenbaring for Emil, som sier at det er roligere enn han er vant til.

– Kontrastene er egentlig ikke så store fra Oslo. Jeg gjør stort sett det jeg vanligvis har gjort hjemme; jobbe, lage middag, trene og slapper av. Men det er langt roligere her i Vadsø, og mindre støy.

Fylkeshovedstaden Vadsø ligger vakkert til ved Varangerfjorden.

Foreløpig har han ingen bil, og har derfor ikke fått sett så mye av regionen utenfor Vadsø sentrum, men han sier at klimaet ikke er så ille som mange skal ha det til. 

Finnmark har nemlig hatt en formidabel sommer med mange soltimer, og temperaturer godt over 20 grader.

– Det sies dog at vinteren kan bli kald, men fjorårets vinter i Oslo var iskald. Jeg tror ikke Vadsø kan bli noe verre enn det, sier oslomannen som allerede har fått seg et miljø utenfor jobb.

– Jeg har allerede etter halvannen uke her begynt å spille fotball for Norild.


Vadsø

Kan du tenke deg å prøve Finnmark?

The,Beautiful,Landscape,Around,Varangerfjorden,,Finnmark,,Northern,Norway

Med lange, lyse sommermåneder...

NESTEN SOL: Slutten av januar, og sola er nesten p plass.

...og snøsikre vintre med mange muligheter!

Hvis du er nysgjerrig på denne muligheten, meld din interesse enkelt her:

Powered by Labrador CMS