Rekruttert av Heia Nord-Norge

Etter 15 år i Helse Nord IKT skal Karina Solheim over i ny rolle i Kupa.

Karina Solheim (40) forlater Helse Nord og blir CFO i Kupa: 
– En anerkjennelse av det
jeg har gjort tidligere

Karina Solheim har jobbet mange år som økonomirådgiver i Helse Nord IKT. Nå skifter hun beite, og tar over økonomistyringen i det raskt voksende innovasjonsselskapet Kupa.

Publisert Sist oppdatert
Heia! Husk å følge oss på Facebook:

Da Karina Solheim fra Andenes var ferdig utdannet siviløkonom Handelshøgskolen i Bodø, flyttet hun til Harstad og gikk inn i jobben som økonomirådgiver Helse Nord IKT

Men det var ikke gitt at det var økonom hun skulle bli. Etter videregående hoppet Karina på medisinsk grunnstudium ved Universitetet i Tromsø, med mål om å bli fysioterapeut. 

Hun fant fort ut at dette var en retning som ikke passet henne.

– Jeg burde nok skjønt det allerede fra starten, at en helserettet utdannelse ikke var noe for meg. Noen ganger må man prøve seg fram før man finner riktig vei, sier Solheim.

Neste karrieresteg

I 2004 tok hun fatt på den lange studiereisen for å bli siviløkonom. Det ble tre år med bachelorstudier i Tromsø, før hun hoppet på masterutdannelse i Bodø, og senere jobb i Helse Nord IKT i Tromsø og Harstad.

Siden da har hun jobbet samme sted – og fått stadig mer ansvar, i en raskt voksende organisasjon. For både regnskap, rapportering og systemer.

Etter snart 15 år på samme arbeidsplass, begynte lysten på nye utfordringer likevel å melde seg. 

Da dukket jobben i Kupa opp – og senere i høst begynner hun i jobben som CFO i innovasjons– og konsulentselskapet Kupa, ved deres kontor i Harstad. 

Nå ser hun fram til å møte nye arbeidskolleger og komme i gang i sin nye rolle:

– At jeg har klart å lande denne jobben er en anerkjennelse av det jeg har gjort tidligere, og jeg er stolt. Tanken på at en CFO-stilling skulle bli neste steg for meg, hadde ikke helt meldt seg ennå. Jeg ser virkelig fram til å komme i gang i den nye stillingen, og bli kjent med mine nye kolleger, sier hun. 

Heia Nord-Norge har bistått selskapet gjennom hele rekrutteringsprosessen.

Er du arbeidsgiver og jakter folk? Les mer om vår rekrutteringsprosess

Regnskap, prosjektstyring og rådgivning

Kupa er etablert i Harstad, Narvik, Tromsø og Finnsnes, og er kjent som et av landsdelens ledende innovasjonsselskaper.

Administrerende direktør Hilde Svenning i Kupa ser fram til å få Karina Solheim på plass.

Likevel er det ikke gitt at alle kjenner til selskapet før man får en viss relasjon til dem. Slik var det også for Karina.

– Jeg kjente ikke så godt til Kupa før jeg søkte. Men etter at jeg så stillingsutlysninga begynte jeg å undersøke. Da fant jeg jo ut at Kupa er et svært interessant selskap som jeg absolutt kunne tenke meg å jobbe for, sier hun.

I jobben som CFO får hun blant annet overordnet ansvar for regnskap og økonomistyring. En viktig del handler om å holde oversikt over prosjekter og lønnsomhet. På sikt vil Karina også bidra med sin kompetanse ut mot selskapets kunder.

Administrerende direktør Hilde Svenning i Kupa er tilfreds med ansettelsen:

– Vi fikk inn mange høyt kvalifiserte søkere på stillingen som CFO i Kupa, og etter en grundig og god prosess er vi veldig fornøyd med å ha landet Karina Solheim i rollen. Hun trer også inn i vår ledergruppe, og vi gleder oss til å få henne på plass.

Fakta om Kupa

  • Kupa er et industrirettet innovasjons- og konsulentselskap som spesialiserer seg på utviklingsprosjekter og innovasjon innen energi, havbruk, maritim og bygg og anlegg.
  • Kupa har et tverrfaglig team bestående av ingeniører, fiskerikandidater, økonomer, samfunnsvitere, teknologer, pedagoger og markedsførere, som gjør dem i stand til å løse en rekke utfordringer. Disse er fordelt på kontorene i Harstad, Narvik, Tromsø, og på Finnsnes.
  • Selskapet tilbyr tjenester innen forretningsutvikling og prosjektledelse for å hjelpe bedrifter med å vokse og bli mer bærekraftige.
  • Kupa har et omfattende nettverk og leder flere nettverk og klynger, som de bruker til å koble SMBer, investorer, større industribedrifter, offentlige aktører, FoU og virkemiddelapparatet.
  • Det vektlegges å jobbe tett på kundene sine for å oppnå de beste resultatene. Deres tjenesteleveranser bidrar også til å øke intern kompetanse i kundens organisasjon.
  • Kundetilbakemeldinger viser at Kupas tilnærming til prosjektarbeid og metodikk har vært en enorm styrke for deres kunder, og at de lærer mye underveis i samarbeidet.

Sjuende rekruttering på ett år

Heia Nord-Norge har det siste året rekruttert flere nye ansikter til Kupa. Selskapet har hentet inn hele seks personer med forskjellige kompetanseområder, i tillegg til Karina Solheim som nå blir nummer syv inn dørene.

Interessen for å jobbe i Kupa har vært svært høy.

I vinter var målet i utgangspunktet å ansette to seniorrådgivere – men på grunn av pågangen fra gode kandidater, bestemte selskapet seg for å ansette hele fire.

Tor Åge Vorren som kommer inn med kompetanse og erfaring innen tjenestedesign og designdrevet innovasjon. Erik Sælen har solid bakgrunn fra energisektoren, og bred erfaring med prosjekt- og prosessledelse, med mer. Audun Løkse har erfaring fra samfunnsutvikling og prosjektledelse i WSP. Bengt Abrahamsen har kommet inn med kompetanse fra blant annet produktutvikling og ingeniørarbeid i Forsvarets logistikkorganisasjon.

I tillegg til rekrutteringene vi har bistått med, har Kupa ansatt tidligere journalist Martine Tennholm som kommunikasjonskonsulent og Carina Lamo som administrasjonskonsulent.

Ser du etter din neste arbeidsplass? Registrer deg i vår kandidatbase

Powered by Labrador CMS