Rekruttert av Heia Nord-Norge

Fra venstre: Tor Åge Vorren, Carina Lamo, Bengt Abrahamsen, Martine Tennholm, Audun Løkse og Erik Sælen.

Kupa fikk over 100 søkere og ansatte flere enn planlagt: – Jeg liker måten de jobber på 

Kupa opplevde en formidabel pågang da de lyste ut ledige stillinger. Salangsværingen Audun Løkse var en av over 100 som ønsket å jobbe for selskapet, og nå har han flyttet nordover fra Oslo.

Publisert Sist oppdatert
Heia! Husk å følge oss på Facebook:

Etter en lang yrkeskarriere i Oslo har sivilingeniøren Audun Løkse tatt valget om å flytte hjem til den nordlige landsdelen. Dette etter at konsulentselskapet Kupa bestemte seg for å satse på ytterligere vekst i antall ansatte og i omsetning.

Audun Løkse

Løkse er utdannet sivilingeniør fra NTNU i Trondheim, og har i tillegg master i Business Administration. Han holder nå på med sin andre masteroppgave. Denne gangen i urbanisme ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo. 

Han kommer fra jobben som  prosjektleder og strategisk rådgiver i Oslo-selskapet WSP Norge. Her har han skaffet seg variert og bred prosjekterfaring med alt som omfatter planprosesser, og utredningsarbeid, samt generell prosjekt- og prosjekteringsledelse.

Gjennom høsten og vinteren bisto Heia Nord-Norge selskapet med markedsføring og kandidatsøk til stillingen. Responsen ble over all forventning:

Det nordnorske innovasjonsselskapet Kupa ønsket seg minst to nye ansatte, men da antallet søkere viste seg å være over 100 personer, og mange godt kvalifiserte – ble det fire nye i stedet.

– For min del var det akkurat riktig tid å flytte på seg. Etter en lang yrkeskarriere sørpå, passet det veldig bra å søke jobb hos Kupa, sier Løkse.

Fakta om Kupa

  • Kupa er et industrirettet innovasjons- og konsulentselskap som spesialiserer seg på utviklingsprosjekter og innovasjon innen energi, havbruk, maritim og bygg og anlegg.
  • Kupa har et tverrfaglig team bestående av ingeniører, fiskerikandidater, økonomer, samfunnsvitere, teknologer, pedagoger og markedsførere, som gjør dem i stand til å løse en rekke utfordringer. Disse er fordelt på kontorene i Harstad, Narvik, Tromsø, og på Finnsnes.
  • Selskapet tilbyr tjenester innen forretningsutvikling og prosjektledelse for å hjelpe bedrifter med å vokse og bli mer bærekraftige.
  • Kupa har et omfattende nettverk og leder flere nettverk og klynger, som de bruker til å koble SMBer, investorer, større industribedrifter, offentlige aktører, FoU og virkemiddelapparatet.
  • Det vektlegges å jobbe tett på kundene sine for å oppnå de beste resultatene. Deres tjenesteleveranser bidrar også til å øke intern kompetanse i kundens organisasjon.
  • Kundetilbakemeldinger viser at Kupas tilnærming til prosjektarbeid og metodikk har vært en enorm styrke for deres kunder, og at de lærer mye underveis i samarbeidet.

Lang erfaring

Han kommer fra et internasjonalt rådgivningsselskap sørpå, og falt for fristelsen for å kunne jobbe mer innovasjonsrettet hos Kupa.

– Det var to årsaker til at jeg søkte; Jeg ønsket en interessant jobb i Nord-Norge, samt at jeg liker måten Kupa jobber på. Ettersom jeg ønsket å orientere meg mer mot innovasjon og næringsutvikling, passet dette veldig bra.

Løkse er opprinnelig fra Øvre Salangen i Troms, og har fått kontorsted i Narvik. Han har en master i business administration, og skriver nå på en ny master innen urbanisme. 

Løkse har vært ansatt i konsulent- og rådgivningsselskapet WSP Norge siden 2014, hvor han har skaffet seg bred prosjekterfaring. Salangsværingen har også vært ansatt i Totaltek hvor han blant annet jobbet med forretningsutvikling.

An,Aerial,View,Of,Harstad,Harbour

Kupa har kontorsteder i Harstad...

View,Of,Narvik,,Norway.

Narvik...

Finnsnes er en by og administrasjonssenteret i Lenvik kommune i Troms og er regionssenter for Midt-Troms. Stedet ligger delvis vestvendt mot Gisundet og Finnsnesrenna, og delvis sørvendt mot Finnfjorden.

Finnsnes...

Nordlys over Tromsø havn

...og selvfølgelig i Tromsø

Motiverende

Foreløpig har Audun Løkse bosatt seg på hjemplassen, men kommer nok etter hvert til å bosette seg mer sentralt.

– Jeg følger med på boligmarkedet i Narvik, men stresser ikke, ettersom det er greit å komme seg rundt i regionen også fra der jeg bor nå.

Han har allerede funnet seg til rette sammen med kollegene sine i byen, og forteller at han har blitt tatt godt imot. Løkse ser fram til nye, interessante oppgaver hos en arbeidsgiver som er svært attraktiv på stillingsmarkedet.

– Før jeg kom inn i Kupa visste jeg ikke at antallet søkere var så stort. Det er motiverende for det jeg skal gjøre her, men jeg er også ydmyk over å ha fått denne sjansen. Nå gjelder det å levere, sier Løkse.

Bengt Abrahamsen

Abrahamsen har 15 års erfaring med produktutvikling og  utviklingsprosjekter. Han har blant annet jobbet med utvikling av produkter og løsninger for maritim industri, kommersiell industri, fiskeforedlingsindustri og for Forsvaret. 

Han har vært ansatt som senioringeniør ved Forsvarets Verksted Bjerkvik, hvor han har hatt ansvar for å utvikle, designe og dokumentere tekniske løsninger i forbindelse med oppgradering og ombygging av teknisk materiell. 

Abrahamsen er utdannet ingeniør ved Høgskolen i Ålesund.

Erik Sælen

Ansatt som seniorrådgiver i Kupa, og drar med seg 13 års erfaring som konsulent, forretningsutvikler, og prosjektledelse.

De senere årene har Sælen bidratt med prosessledelse internt og eksternt hos kunder, gjennom sin jobb i DNV. 

Sælen er utdannet Sivilingeniør ved NTNU, og har bygget på med blant annet organisasjon og ledelse ved samme studieinstitusjon. 

Tor Åge Vorren

Kupas nye seniorrådgiver har utdannelse innen visuell kommunikasjon, prosjektledelse, tjenestedesign og lederutdanning fra UiT. 

Tor Åge Vorren har 25 års erfaring som grafisk designer, illustratør, art director og tjenestedesigner. Han har vært ansatte i en rekke forskjellige designbyråer. Blant annet Karabin Sans, Plenum Tjenestedesign, og Røst kommunikasjon. 

Han utvikler effektive visuelle konsepter basert på brukernes identitet og mål.  

Attraktiv arbeidsgiver

HR-leder Monica Mathiassen i Kupa sier at hun ble overrasket over antallet søkere, og sier at det vitner om at selskapet har et godt renommé.

– Det var en vanskelig jobb å velge ut de beste. I utgangspunktet ønsket vi oss to nye, men det ble til fire, sier Mathiassen.

Ansettelsene kommer som et resultat av at styret i konsulentselskapet vedtok en ny strategi, der man skal gå for en dobling av antall ansatte innen 2030. Denne runden skulle gi en pekepinn på hvor attraktiv Kupa er for de rette personene.

– Resultatet viser at vi er en attraktiv arbeidsplass, og det er vi veldig fornøyd med. Det var utrolig mange gode søkere, sier Mathiassen.

I tillegg til Audun Løkse er det også ansatt tre andre. Dette er Tor Åge Vorren, Erik Sælen og Bengt Abrahamsen. Dermed har Kupa fått nyansatte på samtlige av sine kontorsteder, som Harstad, Narvik og Tromsø.

– Med vår ambisiøse vekststrategi må vi ansette flinke folk når vi møter dem. Derfor ble det helt tydelig for oss at vi måtte åpne for flere ansettelser i denne runden, sier Mathiassen.

I løpet av 2024 har selskapet også ansatt Martine Tennholm som kommunikasjonskonsulent, og Carina Lamo som administrasjonskonuslent. Etter sommeren landet selskapet også den sjuende ansettelsen, med Karina Solheim som ny CFO. 

Powered by Labrador CMS