Rekruttert av Heia Nord-Norge

Amanda Karlsen er klar for å skifte beite. Nå skal hun pendle mellom Tromsø og Sortland.

Hadde lyst på ny jobb, men vegret seg for prosessen: – Det endret seg da dere tok kontakt

Å skifte jobb er ikke alltid like enkelt, og det følte ingeniøren Amanda Katrine Karlsen (30) på. En dag kom telefonen fra Heia Nord-Norge som endret alt.

Publisert Sist oppdatert
Heia! Husk å følge oss på Facebook:

Amanda Katrine Karlsen (30) er født og oppvokst i Vesterålen, men er i dag bosatt i Tromsø, hvor hun jobber som ingeniør og GIS-admin hos Nofima. 

Den siste tida har vesterålingen følt på at det kunne være på tide å skifte fra å jobbe opp mot det marine, og heller få en jobb som er mer rettet mot utdannelsen hennes, som er geologi.

– Men jeg kjente på det at jeg kanskje ikke orket å gå gjennom hele den jobbsøkerprosessen, og lot det være med tanken, sier Karlsen.

Godt ivaretatt

Det siste året har Heia Nord-Norge jobbet tett med Sortland kommune for å rekruttere flere ansatte til teknisk avdeling. I denne prosessen er det ansatt fem nye personer i Sortland, og Amanda er en av disse. 

Hun ble kandidatsøkt av Heia Nord-Norges rådgivere, og fikk plutselig en telefon.

– Det endret seg da Heia Nord-Norge tok kontakt. At en tredjepart ringer og lurer på om jeg var interessert i å gå inn en jobbsøkerprosess, gjør noe med motivasjonen. Å være i en prosess med Heia Nord-Norge har gjort alt mye enklere, sier Karlsen.

Hun har gått gjennom prosessen sammen med rådgiver og researcher Marit Nylund og seniorrådgiver Elisabeth Aspevoll. Mot slutten av prosessen følte nesten Karlsen at hun kom tett på Heia Nord-Norge og rådgiverne.

– Det føltes nesten som vi ble venner etterpå. Jeg ble svært godt ivaretatt hele veien, og det føles veldig trygt å ha med en tredjepart å gjøre. En blir ikke så redd for å si eller gjøre noe feil, samtidig som man får gode råd hele veien, sier Amanda. 

Er du også klar for å søke ny jobb? Registrer deg enkelt i vår kandidatbase

Familie i Vesterålen

Amanda endte til slutt opp som ingeniør/GIS-admin hos Sortland kommune, og starter i jobben i november. Hun ser fram til å jobbe i Vesterålen, men gir ikke helt slipp på Tromsø enda.

– I første omgang blir det pendling, der jeg jobber én uke på Sortland, og neste uke fra hjemmekontor i Tromsø. Det er på ingen måte utelukket at jeg og samboeren min flytter tilbake til Vesterålen en dag, dersom jeg trives.

Amanda har fortsatt en del familie og venner i regionen, og skal veksle litt på å bo på Sortland, Myre eller i Bø.

– Jeg og samboeren min har hus i Tromsø, og det er ikke bare enkelt å gi slipp på dette. Men trives jeg i jobben, så kan det fort bli at vi kjøper noe eget på Sortland.

Fra før har Sortland ansatt Andrej Nikolaev, Margareta Furberg, Elisabeth Håkstad og Emil Bror Pritzlaff i teknisk avdeling.

Heia Nord-Norge har allerede fortalt historien om Andrej som flyttet fra Stockholm for å leve det gode liv i mer landlige omgivelser, og Emil som gikk rett fra studier ved Universitetet i Agder til fast jobb i Nord-Norge.

Powered by Labrador CMS