Rekruttert av Heia Nord-Norge

Opprinnelig er Emil Pritzlaff fra Furnes utenfor Hamar, men har de siste årene bodd i langt mer kystnære strøk i Kristiansand og Grimstad.

Emil (25) fra Hedmark går rett fra studier til fast jobb i Nord-Norge: – Jeg er utrolig spent

Emil Pritzlaff fra Furnes i Hedmark er ett av flere nye ansikter på teknisk i Sortland kommune. 25-åringen går rett fra masterstudier til fast jobb i Nord-Norge, og den prosessen har gått raskere enn han hadde trodd på forhånd.

Publisert Sist oppdatert
Heia! Husk å følge oss på Facebook:

De siste månedene har flere ansikter kommet inn på teknisk avdeling i Sortland kommune, gjennom en rekrutteringsprosess sammen med Heia Nord-Norge. 

En av disse er Emil Pritzlaff fra Furnes, mellom Hamar og Brumunddal i gamle Hedmark fylke. Han leverte nylig masteroppgaven i global utvikling og samfunnsplanlegging som han har gjennomført ved Universitetet i Agder.

Nærmest i samme øyeblikk som masteroppgaven var godkjent, fikk han seg fast jobb som arealplanlegger i Sortland kommune. 

En stilling som passer perfekt til utdannelsen han har tatt.

– Jeg er utrolig spent på å flytte til Sortland, som er utrolig langt unna alle plasser jeg har vært tidligere. Først og fremst ble dette til for at jobben er perfekt med tanke på utdannelsen jeg har tatt, som gjør at jeg får utnyttet den teoretiske kompetansen til å skaffe meg praktisk erfaring, sier Pritzlaff.

Fornøyd med prosessen

Allerede mot slutten av studiene begynte den ferske arealplanleggeren å lete etter relevante jobber. 

Mens han lå på sofaen på studenthybelen sin i Kristiansand, dukket det opp en stillingsannonse på Facebook fra Heia Nord-Norge og Sortland kommune. 

Pritzlaff kjente umiddelbart at dette var muligheten han hadde ventet på.

– Det fantes en del ledige stillinger rundt om i Norge, men jeg hadde ikke forventet at jeg skulle få meg fast jobb så raskt.

Etter at han sendte inn en enkel søknad til Heia Nord-Norge, gikk intervjuprosessen raskt. 

Sammen med seniorrådgiver Elisabeth Aspevoll i Heia Nord-Norge og Sortland kommune, ble det raskt klart at dette var en god match – i konkurranse med flere kvalifiserte søkere. 

– Prosessen med Heia Nord-Norge har vært veldig bra. Kommunikasjonen har vært veldig rask og ryddig, og jeg har hele tiden følt at jeg har fått svar på det jeg har lurt på.

High,Concrete,Bridge,,Shot,Under,Bright,Summer,Light,At,Sortland,

Porten til Sortland - sentrum av vakre Vesterålen

Kanskje kommer kjæresten

Emil har allerede signert leiekontrakt på sin første leilighet, like utenfor Sortland sentrum. Han tror valget av arbeidsgiver vil passe ham veldig bra.

– Med litt over 10.000 innbyggere blir det en fin start på karrieren min som arealplanlegger.

25-åringen forlater Grimstad, hvor kjæresten hans er bosatt, og flytter til Sortland mot slutten av august. Kjæresten blir ikke med på flyttelasset i første omgang, men dersom alt klaffer, ser ikke Emil bort fra at også hun kan ta turen til Sortland med tiden.

– Hun er først og fremst glad på mine vegne, men hun er ikke kjempefornøyd med avstanden selvfølgelig. Dette blir en ny fase i livet mitt, og kanskje kommer hun nordover etterhvert dersom alle brikkene faller på plass.

Powered by Labrador CMS