Rekruttert av Heia Nord-Norge:

Frank (30) flytter hjem til Fjelldal: Blir kjøkkensjef for nytt matkonsept på Brann- og redningsskolen

– Mange tipset meg om jobber i nord, men jeg har ventet på den rette muligheten, sier Frank Hanssen.

Publisert Sist oppdatert
Heia! Husk å følge oss på Facebook:

Og den rette muligheten dukket opp tidligere i vår, da det ble kjent at Norges arktiske studentsamskipnad fikk i oppgave å drifte det nye spisestedet på Brann- og redningsskolen i hjembygda.

– Jeg falt veldig for konseptet og muligheten for å utvikle det til noe annerledes. Samtidig er jeg født og oppvokst på Fjelldal, så det passet meg veldig godt.

De siste seks årene har han bodd i Trøndelag. Der han har levd ut drømmen om å både drive eget cateringfirma og egen restaurant.

– Karrieremessig følte jeg det var på tide å ta steget videre. Og etter hvert kom også savnet etter familien og hjemplassen.

Vi prater lenge om Nord-Norge. Han mener det er noe særegent med livet i nord. Tilhørigheten, kulturen, naturen og maten.

– Jeg tror man må være født og oppvokst her for å forstå det. Det blir veldig fint å flytte hjem.

Noen av de ansatte ved Brann– og redningsskolen.

Gode søkertall

Elsker du å lage mat, kan du skape god stemning og er en god lagspiller? Nå kan du være med på å starte et helt nytt spisested.

Slik lød overskriften da Samskipnaden søkte etter kjøkkensjef, kokker og kantinevert hos Heia Nord-Norge i april. Og med åpningsdato allerede 12. august, var det en spent driftsansvarlig som gikk i gang med prosessen.

Det er ingen hemmelighet at det har vært utfordrende å rekruttere til restaurant- og serveringsbransjen de siste årene. 

Gleden var derfor stor da Samskipnaden fikk over 20 søkere til stillingene.

Disse er også ansatt:

  • Kokk: Betty Evelyn Anderssen (32 år). Flyttet hjem til Tjeldsund for et halvt år siden – etter mange år på Østlandet. Mange års erfaring som kokk.
  • Kokk: Lars Petter Slettli (26 år), fra Harstad. Har mange års erfaring fra både storkjøkken og mindre spisesteder. Tidligere assisterende butikksjef for Mat av Vahl.
  • Kokk: Lena Kristoffersen (32 år), fra Tjeldsund. Mange års erfaring som kokk fra blant annet catering, a la carte og storhusholdning.
  • Kantinevert: Laura Tollefsen (44 år), fra Tjeldsund. Har jobbet hos Brann- og redningsskolen siden 2006. Har også jobbet deltid som brannkonstabel i flere år. 

Driftsansvarlig Grethe Stave forteller at hun er veldig godt fornøyd med både responsen og prosessen. Etter mange runder med intervjuer, ser hun frem til å komme ordentlig i gang på Fjelldal.

– Vi har satt sammen et fantastisk dyktig team, som ikke bare har erfaring og kompetanse, men også en genuin interesse for å utvikle nye retter og et spennende matkonsept, sier Stave.

Ikke en vanlig kantine

Ambisjonen er nå å skape et spisested som skiller seg ut på blant annet atmosfære, meny og kvalitet. Og viktigst av alt: det skal serveres så mye lokal og hjemmelaget mat som mulig.

– Det er bare fantasien som setter grenser for hva vi kan få til her. Men vi må skynde oss sakte, for at det skal bli så bra som mulig, sier den nye kjøkkensjefen.

Snart blir det frisk og fersk mat å få hver dag på Fjelldal.
Snart blir det frisk og fersk mat å få hver dag på Fjelldal.
Snart blir det frisk og fersk mat å få hver dag på Fjelldal.

Frank forteller at han allerede har fått henvendelser fra folk som ønsker å besøke det nye spisestedet.

– Blir det åpent for alle?

– I første omgang blir det åpent for ansatte og studenter ved skolen, men jeg håper vi skal få til å skape en møteplass for Fjelldal.

Og nå som bygda vokser, mener Frank at det også er gode muligheter for å skape et felles fagmiljø.

– Vi har jo blant annet Blå Kors, flyplassen og Forsvaret i nærheten. Det hadde vært fint å møtes, dele erfaringer og få til noe sammen.

Men i første omgang ser han nå frem til å komme ordentlig i gang med arbeidet, bli kjent med teamet og skape et godt miljø med resten av gjengen på skolen.

Trenger du hjelp med rekruttering?

Heia Nord-Norge har bistått Norges arktiske studentsamskipnad med markedsføring og ansettelsesprosessen. 

Trenger du bistand? Ta kontakt med vår rådgiver Madeleine Moe på 476 50 168 eller e-post

Powered by Labrador CMS