Rekruttert av Heia Nord-Norge

Tom Josefsen skal pendle med hurtigbåten mellom Tromsø og Harstad.

Tom forlot Harstad allerede i 1997. Nå har siviløkonomen fått lederstilling i hjembyen

Tom Josefsen er vokst opp i Kanebogen utenfor Harstad sentrum, og forlot hjembyen for å studere for 27 år siden. Nå har han fått lederjobb i entreprenørselskapet Sundquist og skal pendle mellom Harstad og Tromsø.

Publisert Sist oppdatert
Heia! Husk å følge oss på Facebook:

Entreprenørselskapet Sundquist har kontorer i Harstad og Kirkenes, og har det siste året ansatt flere nye personer. 

Den siste inn døra på kontoret på Bergseng i Harstad, er Tom Josefsen, som blir selskapets nye leder for økonomi og regnskap.  

Han er utdannet siviløkonom fra Høgskolen i Bodø, og har de siste årene jobbet som både avdelingsleder og salgsleder i Nettpartner, med kontorsted Tromsø.

Bank og finans

Josefsen er opprinnelig fra bydelen Kanebogen i Harstad, men har de siste 20 årene vært bosatt i Ishavsbyen. Så tidlig som i 1997 forlot han hjembyen og har siden ikke sett seg tilbake. 

Men nå har han inntatt en pendlertilværelse som betyr at han stadig oftere er å se i Harstad.

– Å pendle mellom Harstad og Tromsø er veldig greit. Vi har jo hurtigbåten mellom byene, og den gjør det veldig mye enklere. Ulempen er at jeg må ha med meg to hunder hver gang, sier Josefsen og humrer.

Hans karrierebakgrunn kommer først og fremst fra bank og finans. 

En bransje han kom inn i så tidlig som i 2000 som finanskonsulent hos DNB i Oslo og senere Tromsø. Deretter gikk han over i jobben som markedssjef i Sparebank 1 Finans Nord-Norge.

– Jeg var i SpareBank 1 helt fram til 2017. Kanskje var det en liten 40-årskrise som førte til at jeg byttet beite, men uansett følte jeg nesten at jeg gikk litt på autopilot den gang, og var klar for nye utfordringer.

Godt mottatt

Siden vinteren 2018 har Nettpartner vært Josefsens arbeidsgiver. Her har han både vært salgsleder og avdelingsleder. 

Nå er det entreprenørbransjen som gjelder. Dermed venter en helt ny hverdag for siviløkonomen og harstadværingen.

– Jeg kjenner jo til denne bransjen fra tidligere, og det er en stor overgang fra bank og finans. Entreprenørene er i en hard konkurranse med pressede marginer. Det gjelder derfor å finne den beste balansen mellom tilbud, etterspørsel, og effektiv drift.

Å være i en såpass konkurranseutsatt bransje, er noe Tom ser på som en ekstra utfordring. Man må tenke langsiktig, legge gode strategier, og ha en god arbeidsstokk.

– I Sundquist har jeg blitt svært godt mottatt av mine nye kolleger, og jeg kommer nok til å trives godt her, sier han.

Trenger du flere ansatte i bedriften din? Se hvilke tjenester vi kan tilby

Ryddig prosess

Tom ble rekruttert til jobben som økonomi– og regnskapsleder hos Sundquist, gjennom en prosess der Heia Nord-Norge (HNN) har bistått entreprenøren hele veien. 

Josefsen lå allerede inne i vår kandidatbase da jobben med å fylle stillingen startet, og navnet hans dukket derfor raskt opp blant aktuelle kandidater. Han beskriver møtet med rekrutterings- og markedsføringsbyrået som svært positiv.

– Jeg var allerede inne på tanken om å søke meg over i noe nytt, da telefonen fra dere plutselig kom, og jeg ble oppfordret til å søke. Møtet med Heia Nord-Norge har vært positivt, og det har vært en ryddig prosess hele veien, sier Josefsen.

Utelukker ikke hjemflytting

Hans økende tilstedeværelse i hjembyen ser han på som svært positiv. Også kona er fra Harstad, og de har to sett med foreldre boende i byen. Dette betyr at også barna på 13 og 16 år får se besteforeldrene sine oftere.

– Harstad har blitt en svært spennende by. Jeg har fulgt med utviklinga de siste årene, og det har skjedd utrolig mye. Man har virkelig rigget seg for framtida, og det er gledelig å se.

Om det blir snakk om permanent flytting til Harstad, er foreløpig ikke bestemt.

– Vi utelukker ikke flytting sørover fra Tromsø, men mye står jo på barna. De har sitt miljø, og sine venner i Tromsø. Kanskje en dag.

Powered by Labrador CMS