Markedsføring for LoVe Food:

Ronja Ås er født i Gøteborg, vokst opp i de franske Alper, og ble kjent med seg selv i Vesterålen.

Ronja er vokst opp i de franske alper, men det var Vesterålsfjellene som fikk Gøteborg-jenta til å falle til ro

Mat og servering er noe Ronja Ås fra Sverige har hatt et forhold til i hele sitt liv. Så dukket det opp en mulighet i Vesterålen som hun ikke kunne takke nei til.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en del av en rekrutterings-kampanje for nettverket LoVe Food. Besøk forsiden her!

Her i nord har jeg funnet balansen i livet. Jeg bor midt mellom alt jeg elsker, sier Ronja Ås fra Gøteborg.

Hun fikk tilbud om å flytte til Vesterålen og jobbe som restaurantsjef for Kvitnes gård i en alder av 27. 

Den eventyrlystne unge kvinnen tente umiddelbart på ideen om å ta med seg hunden og dra til Nord-Norge.

Havet, fjordene, fjellene. Ronja har virkelig hatt godt av fire år i Vesterålen.

– Jeg skulle bare være et år for å prøve. Det endte med at jeg ble fire.

Fritidsinteressene til Ronja er todelt. Hun elsker å vandre i fjellene og kjøre ski. Samtidig liker hun nærheten til havet. 

I Lofoten og Vesterålen (LoVe) har hun mulighet til å dyrke interessene sine, og utvikle seg i et yrke hun har hatt hele sitt voksne liv – og lengre enn det.

– Hva fikk deg til å bestemme deg for å bli i Vesterålen mye lengre enn planlagt?

– Svaret på det er enkelt. Jobben, naturen, og muligheten til å leve tett på det som betyr noe. Tidligere i livet har jeg bodd både i de franske alpene, og i Sverige. Men det var her i Vesterålen jeg fant balansen mellom fjell, fjord, skog og hav. Friheten til å utforske er grenseløs, og den friheten finner du rett utenfor døren, sier Ronja.

Vil du også til Lofoten og Vesterålen? Les videre, eller meld interesse enkelt her!

Kvitnes gård gir deg den perfekte kombinasjonen mellom gårdsdrift....

...og gastronomi på kjøkkenet

Her må man ivareta dyrenes velferd...

...og pleie gjestene i neste øyeblikk

Kvitnes gård er en liten idyll som ligger ved foten av fjellet Møysalen, en kort kjøretur fra Sortland. Her ivaretas gamle mattradisjoner, og gården er kjent for sin unike kombinasjon mellom drift og gastronomi. 

Det legges til rette for at både gjester og ansatte skal komme tett på naturens råvarer. Noe Ronja har fått gleden av å være en del av i fire år.

– Arbeidet på Kvitnes har vært en opplevelse uten like. Kombinasjonen mellom jordbruk og gastronomi har gitt meg muligheten til å variere arbeidet mitt. En dag jobber jeg ute blant dyrene og grønnsakene, og i neste øyeblikk er jeg inne i restauranten.

I løpet av perioden har hun også fått muligheten til å utdanne seg til sommelier. Noe som har gitt henne en unik innsikt i vinens verden. Dette er noe arbeidsplassen mer enn gjerne la til rette for at hun skulle kunne gjennomføre.

– Interessen for mat og vin har alltid vært der, og denne muligheten har åpnet nye dører for meg. I løpet av kurset har jeg fått reise rundt og smake på viner, og utforske en spesiell verden. Kunnskapen jeg tar med meg er noe som jeg kan bruke langt utover restaurantene.

Tilbake til Sverige

Tiden i Vesterålen er snart over for Ronja. Nå skal hun tilbake til hjemlandet Sverige. Hun blir tankefull og melankolsk når tanken på det lille huset sitt i Vesterålen som hun har bodd i de siste fire årene med hunden sin.

– Jeg vet at tiden min i Nord-Norge går mot slutten. For denne gang ihvertfall. Etter 15 år i restaurantbransjen er jeg klar for å studere i Gøteborg. Jeg ser fram til å være nærmere familien min, men det blir vemodig å forlate Vesterålen.

Ronja beskriver det som en perfekt, nordnorsk dag, den dagen hun tok de tunge skrittene til sjefen sin for å si opp.

– Vi hadde klar himmel, hvite snøtopper, strålende sol. Jeg hadde akkurat sagt opp jobben min her, og sto ute og gråt. Når jeg tenker på tiden min her, så blir jeg melankolsk.

Utsikten over de nordnorske fjellene er spektakulær

Og bare tanken på å skulle forlate, kan gjøre deg melankolsk

Men når noen forlater, åpnes dørene for at andre kan få leve det gode gårdslivet på Kvitnes

Men at Ronja forlater, betyr at det åpner seg opp muligheter for andre til å prøve seg i samme jobb. Man får de samme mulighetene til å utvikle seg i faget, prøve noe nytt, lære å dyrke grønnsaker og ta vare på en restaurant med høy kvalitet.

Kunne du tenkt deg å leve et liv som Ronja for en periode? 

Kanskje slår du deg ned permanent, finner din store kjærlighet både karrieremessig og i livet. 

I Lofoten og Vesterålen er Norges største turistdestinasjon, og hver sommer yrer det av liv på de forskjellige øyene. Her er mulighetene mange for deg som ønsker et helt spesielt eventyr i livet.

– Selv om vintrene av og til kan være litt harde, er somrene her noe av det vakreste jeg noen sinne har sett. Kanskje en dag vil jeg finne veien tilbake. Det er det som er spesielt med Nord-Norge. Landsdelen har en egen evne til å dra deg tilbake, sier Ronja.

Nå har også du muligheten til å oppleve den nordnorske gjestfriheten og humøret...

...mellom hav og fjell i Lofoten og Vesterålen


 

If you want to come to Vesterålen and work, email us at post@lovefood.no

Some of the places you can work in Lofoten and Vesterålen:

Aimees Restaurant

Gårdsrestaurant i Vikjord på Valberg med kjøtt, grønnsaker og potet fra egen gård. Mat laget med kjærlighet til gården, handverket og gjestene.

Hva søker vi?

  • Kokk deltid, men heltid fra 2026.
  • Kjøttskjærer heltid asap. 
  • Også mulighet for noen som ønsker å jobbe med søtmelk og meieriprodukter i denne sjangren.

Hvorfor jobbe her?

Vi har stort fokus på matproduksjon i et økosystem i oppbygging. Hvis du ønsker å være del av et særdeles hardtarbeidende team som produserer mat på naturens premisser og med utgangspunkt i å utnytte ressursgrunnlaget på gården til det ytterste, så passer du hos oss. 

Her blir vi stolte når vi lykkes i å få høyere biodiversitet samtidig som vi produserer sunn og god mat til to– og firbente. 

Kontaktinfo

Kontakt Aimee på e-post eller på 48028344

aimeesfarm.no

Richard With Hotel

På Quality Hotel Richard With tilbyr vi frokost, lunsj og middag hver eneste dag. I fokus står lokale råvarer med et internasjonalt snitt. Vi serverer alt fra en enkel, men innmari god burger, til smaksmenyer på sjeldne råvarer, og har en av Nord-Norges beste vinkjellere, med blant annet over 200 ulike Champagner.

Hva søker vi?

  • Faste ansatte og deltidsstillinger

Hvorfor jobbe her?

Arbeidshverdagen er variert og spennende. Vi tilbyr konkurransedyktige arbeidsbetingelser i et godt arbeidsmiljø. Her er dessuten gode muligheter for å utvikle seg faglig. Jobber du hos oss, nyter du dessuten godt av å være en del av Strawberry, med flust av rabatter og tilbud for ansatte.

Kontaktinfo

 Kontakt Iver Denis-Petrie på e-post eller på 90046367

Einar Hallstensen catering

Einar Hallstensen catering ligger i vakre Henningsvær. Selskapet driver med catering, events og har en a la carte-restaurant i Henningsvær.

Hva søker vi?

  • Kokk
  • Servitør

Hvorfor jobbe her?

 Hos Einar Hallstensen catering får du anledning til å jobbe med erfarne kokker, som benytter seg av lokale råvarer fra Vesterålen og Lofoten. Cateringselskapet skreddersyr etter kundenes ønsker, og du får være med og lære av de aller beste på sitt felt. 

Kontaktinfo

Kontakt Einar Hallstensen på e-post

Holmen Lofoten

Holmen er et lite hotell med restaurant og aktiviteter. Vårt mat og drikkekonsept har sterke røtter i stedets historie og omgivelser. Våre menyer er respektfullt designet rundt råvarer som er produsert i regionen, sammen med lokale vekster og det som kan høstes fra både land og hav. Vi håper vi er en god formidler av lokal kultur og historie, og har fokus på regenerative prinsipper.

Hva søker vi?

  • Resepsjonister
  • Renholdere
  • Servitører
  • Kokker

For alle stillinger søker vi både deltids- og heltidsansatte.

Hvorfor jobbe her?

Vi er en spennende og innovativ bedrift med regenerativt fokus. Holmen deltar i samarbeidsprosjekter som gir internasjonal innsikt. Flat organisasjon med rom for forskjellighet. De ansatte som ønsker det, har stor mulighet til personlig utvikling. Nærområdet og naturen rundt oss er integrert i drift.

Kontaktinfo:

Kontakt Holmen via deres rekrutteringsportal på deres nettsider.

Hattvika Lodge

FANGST er en restaurant ved Hattvika Lodge, med Nordic Fine Dining konsept, og tilbyr to forskjellige menyer: en sesongbasert smaksmeny og en daglig 3-retters meny. Begge menyene er basert på nordiske smaker med stor vekt på lokale råvarer fra Lofoten.

Hva søker vi?

  • Kokker, sesong og helårs
  • Servitører, sesong og helårsansatte

Hvorfor jobbe her?

Hattvika Lodge er et av de fremste anleggene for aktive gjester i Lofoten-regionen. For å ta teamet vårt til neste nivå ser vi etter erfarne og motiverte kandidater. Hattvika Lodge er et pulserende sted som tar imot 13.000 gjester årlig. Hvis Arktis er attraktivt for deg så er vår restaurant FANGST et flott sted å fortsette å utforske, og teamet på Hattvika er en stor familie.

Kontaktinfo

 Kontakt Alf-Einar Gjertsen på e-post eller 91866633

 

Kvitnes gård

Kvitnes Gård er en unik matdestinasjon i Vesterålen, der gårdsdrift og gastronomi smelter sammen. Midt i den nordnorske naturen driver Halvar Ellingsen og Katrine Kvitnes en restaurant og gård basert på bærekraft, sesong og egenproduksjon. Her høstes råvarene fra fjell, fjære og jorder like utenfor døra – og alt tilberedes med respekt for naturen og tradisjonene.

Hva søker vi?

  • Servitører
  • Vinkelner
  • Kokk
  • Renholder
  • Gårdsarbeider

I alle stillinger søkes det etter både sesong- og helårsansatte.

 Hvorfor jobbe her?   

 Kvitnes gård er noe helt unikt og eget. Gården driver både med dyrking av råvarer, dyrehold, og restaurant. Eierne har høye ambisjoner på alt de gjør, og lar de ansatte utfolde seg på arbeidsplassen.

Kontaktinfo:

Kontakt Halvar Ellingsen på e-post eller 46908005

Meld interesse / send a quick application here:

 
Powered by Labrador CMS