Bo og leve i Narvik

VM-byen Narvik står overfor store investeringer fram mot 2029. Nå ropes det etter arbeidskraft

Narvik skal fram mot 2029 rigge seg klar til VM i alpint. VM-byen står overfor enorme investeringer både på sportslig og kommersiell side, og nå har man behov for arbeidskraft.

Publisert Sist oppdatert

Skal du besøke én nettside for mer info, så er det narvikregionen.no/flytthit

Etter den siste kommunereformen, har «nye» Narvik nå hele 22.000 innbyggere. Kommunen strekker seg i dag fra Kjøpsvik og Ballangen i sør, til Bjerkvik i nord. 

Byen er de siste årene kanskje blitt mest kjent for sin historiske betydning under andre verdenskrig, i forbindelse med filmen «Kampen om Narvik». I dag er Narvik og Ofoten vel så kjent som en industriby, for både dagens malmvirksomhet og nye, grønne industriplaner.

Sist, men ikke minst: 

Narvik er selvsagt kjent for fjellet og alpinbakken – som kan by på en av Europas tøffeste og mest spektakulære nedkjøringer. Et fjell og en by som skal være arena for VM i alpint i 2029. Narvik står nå overfor et eventyr med store investeringer fram mot verdensmesterskapet skal avholdes. 

I Narvikfjellet alene skal alpinanlegget med tilhørende fasiliteter oppgraderes for over 700 millioner. Arbeidet skal ta til i 2025, og beregnet ferdigstillelse er i 2027. I tillegg til investeringer i selve alpinanlegget og Narvikfjellet. Av kommersielle prosjekter har man nå et nytt hotell på tegnebrettet. Med andre ord er det store behov for mer arbeidskraft i Narvik fram mot, og utover 2029.

Hydrogen, batteri og data

De siste årene har Narvik vært preget av mange store, grønne industriplaner – som kan gi flere hundre nye arbeidsplasser:

Aker Horizons har lagt frem milliardplaner for utvikling av ny grønn industri. De endelige beslutningene vil tas de neste åra. For Narvik kan dette bety en enorm vekst i arbeidsplasser. 

Men Aker er ikke alene. TECO2030 ligger enda lengre framme i løypa, og rigger seg nå for fullskala produksjon av hydrogen brenselceller i Narvik. 

Et landskap uten grenser

Omgitt av arktisk natur, fjorder og fjell står byen som en sentral perle i Nord-Norge. Byen strekker seg fra midten av fjellet og ut i havgapet – noe som skaper en helt spesiell effekt.

Byen har de siste årene sett en spektakulær utbygging av Narvikfjellet, som for mange er blitt en sentral attraksjon på både sommer og vinter. Den sentrale plasseringen av anlegget gjør at det ofte omtales som «Norges råeste bakgård». 

Uansett årstid skaper nordlyset eller midnattssolen et solid grunnlag for uforglemmelige aktiviteter utendørs. 

Kommunen er preget av store naturområder, der bare kreativiteten kan sette en stopper for hva du kan finne på. Du kan til og med få oppleve Norges nasjonalfjell, Stetinden.

Aerial,Shot,Of,A,Cargo,Ship,Approaching,Port,Terminal,With

Nærmeste nabo: Sverige!

Siden utbyggingen av Ofotbanen har naboskapet med Sverige vært en sentral del av tilværelsen i Narvik. Malmen som blir fraktet fra Sverige til Narvik havn skulle sette byen på kartet. 

Det har blitt svært viktig for industrien – men har i senere tid også blitt en sentral del av det å bo i Narvik kommune. Den korte veien til grensen har skapt et miljø for scooterkjøring, handel og ski. Direkteruter fra flyplassen i Kiruna har også blitt en rute mange velger på tur.

Narvik er faktisk eneste norske by med nattog til den svenske hovedstaden: 

Setter du deg på toget i Narvik på ettermiddagen, kan du våkne opp i Stockholm neste dag!

Stetind er også en del av nye Narvik kommune.

Kommune med bygd og by

I 2020 ble kommunen utvidet og områder lengre sør ble også en del av Narvik kommune. Nå strekker kommunen seg fra Tysfjord og helt opp til Bjerkvik. 

Med sine 14.000 innbyggere står Narvik by som sentrum i kommunen. Utbyggingen av Hålogalandsbrua langs E6 har gjort veien nesten to mil kortere, og en kan nå pendle fra Bjerkvik til Narvik på rundt 15 minutter. 

Om du ikke vil bo i by kan både Beisfjord, Håkvik, Ballangen og Bjerkvik gi deg landlige omgivelser med relativt kort reisevei til Narvik sentrum.

Fire fine lenker å sjekke ut:

  1. Narvikregionen.no/flytthit: Nettside for tilflyttere til Narvik

  2. Narvik kommune: Kommunens egen nettside

  3. Link Narvik: Et nettverk for unge voksne i regionen.
  4. Arbeidsplassen, Nav: Oversikt over alle ledige stillinger i Narvik.

Hjelp, hvor finner jeg sted å bo i Narvik?

Vurderer du å kjøpe bolig, finner du et velfungerende marked – og det meste legges ut på Finn.no.

Det samme gjelder leiemarkedet. På Finn.no eller lokale Facebook-sider som Ønskes leid / Til leie - Narvik kan du finne noe som passer deg. Et relativt stort marked som gir deg mulighet til å velge sted og pris etter dine behov.

Hvilket fritidstilbud og kulturliv finnes?

En by med sterkt engasjement for kultur og idrett har skapt en rekke nye tilbud de siste årene. Både hockey, padel og crossfit er relativt nye tilskudd i byen. Du kan lese mer om tilbudene på Narvik kommunes nettsider.

Det holdes årlige arrangementer som Vinterfestuka og Haikjeften som sørger for god stemning i byen.

Og hvordan kommer man seg til Narvik?

Etter utbyggingen av Hålogalandsbrua tar turen til Evenes lufthavn bare 50 minutter. Herfra kan du fly direkte til både Oslo, Bergen, Trondheim, andre nordnorske byer og utlandet.

Ofotbanen kan frakte deg gjennom Sverige til Narvik med tog. Fire timer kjøring fra Narvik til Fauske gir deg muligheten til tog gjennom Norge.

Jobber, arbeidsplasser og historier fra Narvik, Hålogaland og Nord-Norge:

  • Hvor?

  • Hva?

Powered by Labrador CMS